Μελιτζάνες Ιμάμ "πειραγμένες", μα πανάλαφρες σαν τον αφρό!!!!


Λουκούμι, αφρός, το κάτι άλλο! Δεν ξέρω τι άλλο να πω για να σας πείσω για το πόσο νόστιμο είναι αυτό το φαγάκι!!!
Το "Ιμάμ" με το συγκεκριμένο τρόπο είναι καλοδεχούμενο...από όλα τα στομαχάκια!!!

Υλικά:
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
5-6 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόψουμε το μισό κοτσάνι τους και όχι όλο (για να κρατήσει το σχήμα τους) και την κάτω μεριά τους. Ξεφλουδίζουμε που και που σε κάποια σημεία τη φλούδα τους. Ανοίγουμε (όχι πολύ βαθιά) μια σχισμή, αλατίζουμε και βάζουμε σε μπολ γεμάτο νερό να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν.
  2. Τώρα, σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, τις ντομάτες, τον πελτέ, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι.
  3. Αφού μείνουν οι μελιτζάνες στο νερό τουλάχιστον 30' λεπτά, τις στραγγίζουμε καλά.Θα διαπιστώσουμε ότι ανοίγουν πιο εύκολα εκεί που τις χαράξαμε. Εκεί λοιπόν που υπάρχει το άνοιγμά τους τις γεμίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ. Μην ανησυχείτε, όσο πιο καλά με το χέρι σας ή με ένα πιρούνι "ζορίσετε" το περιεχόμενο, τόσο περισσότερο μπορεί να χωρέσει.
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε κολλητά τη μία μελιτζάνα δίπλα στην άλλη για να μην απλώσουν πολύ. Όση γέμιση μας περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω τους και στα πλαϊνά (όπως ακριβώς κάνουμε και στα γεμιστά).
  5. Περιχύνουμε περίπου 1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο πάνω από τις μελιτζάνες μας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλη τόση ώρα ώσπου να πιουν τα υγρά τους και να καραμελώσει η γέμιση!!!
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με φέτα και πασπαλισμένο μαϊντανό!!!
Γίνεται απίθανα γευστικό και ελαφρύ και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόπο!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!
Σημ. Αφού ξεσκεπάσετε το ταψί από το αλουμινόχαρτο θα διαπιστώσετε ότι έχουν κατέβει πολλά υγρά που ενδεχομένως να μισοκαλύπτουν τις μελιτζάνες. Μην ανησυχείτε! Έτσι πρέπει να γίνει! Αφού το ψήσιμο συνεχιστεί χωρίς το φαγητό να είναι σκεπασμένο θα "πιει" όλα τα υγρά του και θα μείνει με μια ωραία σαλτσούλα!!! 

Σχόλια

  1. Γεια σου Μαριφανακι μου!!
    Πολυ ωραιο κ οντως light φαινεται το Ιμαμ σου! Πραγματικα υγιεινο φαγητο! Θα το δοκιμασω σιγουρα καποια στιγμη!!
    Προχθες παντως ξανα εφτιαξα το μπριαμ κατσαρολας σου κ εγινε ακομα μια φορα τελειο, ελαφρυ κ με αρωμα καλοκαιριου!:-)
    πολλα πολλα φιλακια απο εμενα!
    ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σας αρεσειστο σπίτι γενικα η μελιτζανα απλως φοβαστε να την απολαυσετε λόγο του ότι συνήθως γίνεται βαριά κατα το μαγείρεμα, τότε αυτός ο τρόπος που δίχνω στη συνταγη είναι ο ιδανικός! Ακόμη και 2 μελιτζάνες να φάτε ο καθένας είστε χορτασμενοι και χωρίς βαρύ στομαχακι!!! Φιλάκια :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις