Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Αφιερωμένο στη μαμά μου και στην Κλαίρη!!! Τουρτίτσα με τσουρέκι και ζελέ για τη γιορτή της Μητέρας!!!

Γλυκό πανεύκολο με το τσουρέκι που σας έχει περισσέψει απ' το Πάσχα για να γιορτάσετε κι εσείς τη μανούλα σας!!!

Σταμάτη με το καλό ο γιος σου, να χαίρεσαι την Κλαίρη σου!!!!




Υλικά:
6 μεγάλες φέτες τσουρεκιού
2 σφηνάκια γάλα 
1/2 σφηνάκι βότκα
2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα + το γάλα που απαιτείται
2 φάκελοι φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Σε μια αποσπόμενη φόρμα δαχτυλίδι (περίπου 18 cm διαμέτρου) που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε πιατέλα (διαφορετικά χρησιμοποιήστε κατευθείαν ένα πυρέξ), στρώνουμε καλά τις φέτες τσουρεκιού χωρίς να αφήσουμε κενά.
  2. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με τη βότκα και περιχύνουμε τις φέτες τσουρεκιού.
  3. Ετοιμάζουμε τις κρέμες αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και τις στρώνουμε πάνω απ' το τσουρέκι να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες σοκολάτας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται και βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να πάρει τη μορφή ενός παχύρρευστου υγρού σαν πηχτό σιρόπι ή μέλι.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζελέ πάνω από την κρέμα ώστε να "χτιστεί" παντού ομοιόμορφα, σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά. Ιδανικά περιμένουμε το λιγότερο 3 ώρες.
  6. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά αφού πρώτα με ένα φαρδύ μαχαίρι-λάμα ξεκολλήσουμε περιμετρικά το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας.
  7. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε και στην επιφάνεια λίγες νιφάδες ακόμα για ντεκόρ!!!
  8. Σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας