Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Νηστίσιμη τούρτα φράουλα-σοκολάτα!!!!

Ακόμη μία συνταγή αφιερωμένη στη φίλη Εύη!!!





Υλικά:
1 φάκελος τύπου garni με γεύση βανίλια
1 φάκελος τύπου garni με γεύση σοκολάτα
3 γεμάτες κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
3 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
2/3 μεγάλης συσκευασίας μπισκότα τύπου dijestive
1 1/2 κουτ.σ. φυτική μαργαρίνη
2 πρέζες κανέλα
νιφάδες μαύρης σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Στο μπλέντερ μας κάνουμε τα μπισκότα σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τα μπισκότα ανακατεύοντάς τα να πάει παντού.
  2. Παίρνουμε μια πιατέλα και τοποθετούμε πάνω της μια φόρμα-τσέρκι δαχτυλίδι, ρυθμίζοντάς την περίπου στα 25' εκατοστά διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και τα στρώνουμε πιέζοντάς τα καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η βάση μας.
  3. Στο μεταξύ πιάνουμε 2 ξεχωριστά μπολ. Στο ένα χτυπάμε το garni βανίλια αντικαθιστώντας τη δοσολογία του γάλακτος που απαιτείται με κρύο νερό (πήζει τέλεια). Χτυπάμε λίγο τη μαρμελάδα φράουλα στο μπλέντερ και την αναμειγνύουμε με το garni βανίλιας ώσπου να γίνει λίγο ροζ. 
  4. Στο άλλο μπολ χτυπάμε το garni σοκολάτα αντικαθιστώντας πάλι τη δοσολογία γάλακτος με κρύο νερό και την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  5. Απλώνουμε πάνω από τη μπισκότενια βάση την κρέμα φράουλας στρώνοντάς τη όσο το δυνατόν καλύτερα (κρατάμε μια μικρή ποσότητα για τη διακόσμηση αν θέλουμε) κι έπειτα από πάνω της την κρέμα σοκολάτας (κρατάμε κι εδώ λίγη για το τέλος).
  6. Στολίζουμε με τις κρέμες που κρατήσαμε σχηματίζοντας ροζέτες και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
  7. Βάζουμε την τούρτα να σφίξει καλά στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες (ιδανικά ετοιμάστε την από την προηγούμενη μέρα).
  8. Όταν έρθει η στιγμή να την σερβίρουμε, περνάμε γύρω γύρω από τα τοιχώματα μεταξύ φόρμας και τούρτας με ένα μακρύ μαχαίρι με λάμα ώστε να διαχωριστούν. Με μεγάλη προσοχή αφαιρούμε τη φόρμα και με μια σπάτουλα στρώνουμε λίγο τα πλαινά!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

2 σχόλια:

  1. Με εχεις κατα συγκινησει Μαριφανη μου καλη! Πραγματικα! Σ'ευχαριστω με ολη μου την καρδια!
    Κ ευχομαι να συνεχισεις να δημιουργεις τοσο 'γλυκα' κ με τοση αγαπη!
    Να εισαι περηφανη για εσενα!
    Σε φιλω πολυ!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να δεις πως κατασυγκινούμε μ' αυτά που μου λες κάθε φορά και ειδικά τώρα!!! Σε φιλώωωωωωωωωω <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας