Μπιφτέκια γεμιστά με ανθότυρο και ντομάτα!!!


Υλικά:
1/2 κιλό κιμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες μεγάλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο αυγό
1 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
 ελαιόλαδο
7-8 λεπτά κομμάτια ανθότυρου
2 πρέζες πάπρικα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
μαργαρίνη

Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε στο μπλέντερ μας να αλεστούν η 1 ντομάτα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα,  αλατοπίπερο, το ψωμί (να κρατάει λίγο νερό) και το μείγμα που αλέσαμε. Εναλλακτικά ψιλοκόβουμε χώρια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
  3. Πιάνουμε κομμάτια από τον κιμά και τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά μπορούμε στις παλάμες μας.
  4. Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κομμάτι ανθότυρο και το "εγκλωβίζουμε" μέσα στον κιμά. Πλάθουμε με τα χέρια μας να καλυφθεί από παντού το τυρί και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
  5. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες την άλλη ντομάτα και απλώνουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι και περιχύνουμε επιφανειακά με ελαιόλαδο.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 20' λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν λίγο τα μπιφτέκια και να μαραθεί από πάνω η ντομάτα.
  7. Σερβίρουμε ζεστά!

Πρόταση σερβιρίσματος---> Συνοδέψτε τα με μια σαλάτα μαρουλιού όπου θα ρίξετε ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και κεφαλοτύρι τριμμένο! Όσο τα μπιφτέκια είναι ακόμη ζεστά "ακουμπήστε" πάνω στο καθένα από μια μικρή ποσότητα μαργαρίνης να λιώσει! Ταιριάζουν γάντι όλες αυτές οι γεύσεις μαζί!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις