Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μπατόν σαλέ!!!

Πανεύκολα αρμυρά μπισκοτάκια με τυρί!!!

Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) σπορέλαιο
1 φλιτζ.τσ. θρυμματισμένη φέτα
1/3 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο (και λίγο επιπλέον προαιρετικά για πασπάλισμα)
λίγο πιπέρι
1 πακέτο φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γιαούρτι, το πιπέρι και τα τυριά.
  2. Σταδιακά προσθέτουμε και τη φαρίνα (ενδέχεται να μην την σηκώσει όλη) ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι ελαστικό.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.
  4. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες και πιάνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη.
  5. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις πατάμε με τα χέρι μας  να πάρουν στρογγυλό πλακέ σχήμα.
  6. Τα αραδειάζουμε στο ταψί λίγο απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε είτε με σουσάμι είτε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
  7. Ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν. 
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν!
  9. Μπορούν να διατηρηθούν σε καλά σκεπασμένο σκεύος μέχρι 5 μέρες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας