Αρακάς με κονκασέ!!!

Το συγκεκριμένο φαγητό δεν είναι τίποτα το πρωτότυπο. Όμως το κονκασέ "καραμελώνει" κατά κάποιο τρόπο χωρίς να καλύπτει γευστικά τη γλυκύτητα του αρακά, και χωρίς να γίνεται το φαγητό υπερβολικά βαρύ λόγω της σάλτσας!




Υλικά:
500 gr. αρακάς κτψ
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ με κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ.σ. κέτσαπ
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1 δαφνόφυλλο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε λιγάκι τον αρακά να ξεπαγώσει.
  2. Προσθέτουμε το κονκασέ, το σκόρδο, τα καρυκεύματα, την κέτσαπ, το φύλλο δάφνης και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλύπτονται.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό, ανακατεύοντας που και που μέχρι να χυλώσει!
  4. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο.
  5. Σερβίρουμε χλιαρό!!!



Σχόλια

  1. Μμμμμμ...πολυ ωραια η ιδεα του καραμελωματος Μαριφανη μου!
    Την επομενη φορα ετσι θα το φτιαξω!
    Να εχεις πολυ ηλιολουστο απογευμα!
    φιλακια πολλα!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτιάξτο θα σου αρεσει Ευουλα!!! Φτιαξε και το τσουρεκι που ανεβασα χθες! Είναι πανεύκολο!!! Φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το προσπαθησω το τσουρεκακι..σε εμπιστευομαι Μαριφανη μου!..μετα το Πασχα ομως..Επειδη δεν εχω ξανα φτιαξει τσουρεκι..πως καταλαβαινουμε οτι ειναι ετοιμο? Πχ στα κεικ εχουμε το γνωστο κολπο με το σουβλακι..Στα τσουρεκια υπαρχει κατι παρομοιο βοηθητικο?
    Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!
    σε φιλω πολυ!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλό Μήνα Ευούλα μου!!! Το συγκεκριμένο τσουρέκι χρειάζεται ψήσιμο το πολύ για 40' λεπτά. Τα βασικά υλικά του είναι παρόμοια με αυτά του κέικ, φαντάσου ότι δεν έχει μαγιά...! Οπότε συμπεριφέρσου του σαν να ήταν κεκάκι! Αρκεί να μην ανοίξεις το φούρνο πριν τη μισή ώρα για να μην ξεφουσκώσει και πέσει. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το original τσουρέκι με τη μαγιά, όμως σίγουρα μπορεί να το αντικαταστήσει σε περιπτώσεις έλλειψης χρόνου. Με μια επάλειψη με αυγό και λίγο φιλέ αμύγδαλο από πάνω απογειώνεται καί εμφάνιση και η γεύση που θυμίζει πολύ το κλασικό κέικ. Γίνεται πεντανόστιμο και για το Καλό του Πάσχα μια χαρά στέκεται! Κάντο είναι εύκολο! Στο σπίτι μου φαγώθηκαν και οι 2 πλεξούδες που έφτιαξα και τα ευχαριστηθήκαμε!!! Μάλλον θα καναφτιάξω την Μ. Παρασκευή για να το προσφέρω σε μια επίσκεψη!!! Κάτι σημαντικό μόνο:Αεροστεγές κλείσιμο ή τύλιγμα καλό για να μείνει μαλακό περισσότερο! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριφανακι μου σ'ευχαριστω παρα πολυ για την τοσο αναλυτικη/επεξηγηματικη/πολυπλευρη απαντηση σου! Ολες οι πληροφοριες που μου εδωσες πολυ χρησιμες!:-) Θα προσπαθησω να το φτιαξω (ελπιζω) απο βδομαδα!
    Καλο Πασχα να εχεις κ Καλη Ανασταση!! Με υγεια, αγαπη κ πολλη χαρα!!..
    Σου στελνω πολλα φιλακια απο την Αθηνα!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σαι καλά κι εσύ Ευούλα! Εδώ στην Τήνο πολλές νοικοκυρές "μυρίστηκαν" αυτό το εύκολο τσουρέκι και έσπευσαν να το φτιάξουν! Πήρα καλές κριτικές χαχαχαα!!! Εάν προλάβω μπορεί να φτιάξω Λαμπρόψωμο, θα κριθεί από τη δουλειά μου :)Σε φιλώωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις