Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Τσουρέκι πανεύκολο της Αργυρώς!!!!!

Αυτή τη φανταστική συνταγή για τσουρέκι της Αργυρώς δεν την είχα πετύχει ποτέ σε κάποιο έντυπο. Τη βρήκε όμως μια καλή φίλη και μου τη συνέστησε! Έκανα μερικές παρεμβάσεις-προσθήκες ως προς τα συστατικά-μυρωδικά και πέτυχε! Πανεύκολο, πεντανόστιμο, γρήγορο και ανατρεπτικό!!! 




Υλικά:
αλεύρι ειδικό για τσουρέκι(όσο σηκώσει)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κεσεδάκια γιαουρτιού άχνη ζάχαρη
1 κεσεδάκι βούτυρο κατά προτίμηση τύπου Lurpak
χυμός 1 μικρού πορτοκαλιού
3 αυγά μεσαία χτυπημένα με το μίξερ
ξύσμα από το πορτοκάλι
2 κουτ.γλ. σόδα
4-5 κόκκοι μαχλέπι κοπανισμένο
1/2 κουτ.γλ. μαστίχα
1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Αφού γίνουν σαν κρέμα που μαζεύεται ρίχνουμε σιγά σιγά και τα χτυπημένα αυγά.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι και τα μυρωδικά.
  3. Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα να αφρίσει και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα μας.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και μόλις αρχίσει και σφίγγει συνεχίζουμε με απαλό ζύμωμα, συμπληρώνοντας λίγο λίγο από τα αλεύρι μέχρι να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο και μαλακό.
  5. Πλάθουμε με το ζυμάρι τα  τσουρέκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε και το μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' λεπτά με 3/4 της ώρας μέχρι να φουσκώσουν τα τσουρέκια μας και πάρουν ροδαλό και ομοιόμορφο χρώμα!


Καλή σας επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας