Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Πέννες με άσπρη σάλτσα μανιταριών και μουστάρδα!!!!

Από τις πλέον αγαπημένες κλασικές γεύσεις!!!

Ιδού η δική μου πανεύκολη και γρήγορη εκδοχή που αρέσει πολύ!!!










































Υλικά:
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
1 1/2 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα και στραγγισμένα
1/2 κουτ.σ. μαργαρίνη
2 κουτ.γλ. μουστάρδα
2 κουτ.σ. γκούντα τριμμένο
5-6 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο μείγμα μπαχαρικών (για κοτόπουλο)
αλάτι-πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
πέννες ριγέ ή κλασικές

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα στραγγισμένα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά ελαφρώς να πιουν τα περίσσια υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε και το βούτυρο να λιώσει μαζί τους.
  2. Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα καρυκεύματα (προσέξτε! Μην το παρακάνετε με το αλάτι), και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Προς το τέλος μαγειρέματος ρίχνουμε και το τριμμένο γκούντα.
  4. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα μανιταριών, τριμμένο κεφαλοτύρι κι αν σας αρέσει με ακόμη λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο!!! Συνοδεύεται απίθανα το συγκεκριμένο φαγητό με λευκό κρασί!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία συνταγή!!!Την έκανα απόψε, και βγήκε τέλεια....η μόνη παραλαγή που έκανα είναι ότι έβαλα και κόκκινη πιπερία.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας