Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Κέικ με δαμάσκηνα και τρούφα νηστίσιμο!!!




Υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 γεμάτη κουτ.σ. φυτική μαργαρίνη
1/3 κούπας νερό
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κουτ.σ. γεμάτη κακάο άγλυκο
2 κάψουλες βανίλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φάκελος μαύρη τρούφα σοκολάτας (συνήθως είναι απομίμηση σοκολάτας)
10 δαμάσκηνα απύρηνα κομμένα σε κομματάκια
2/3 πακέτου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υγρά και τα ανακατεύουμε.
  2. Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το βούτυρο,το κακάο, το μπέικιν, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη φαρίνα μέχρι να πάρουμε να αποκτήσουμε ένα μείγμα ούτε πολύ υδαρές ούτε και σφιχτό...όπως δηλαδή των κλασικών κέικ.
  4. Αδειάζουμε την τρούφα και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Σε μια φόρμα που έχουμε ελαφρώς λαδώσει με ηλιέλαιο, στρώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  6. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι γύρω στα 30' λεπτά. Εάν μετά από αυτό το διάστημα διαπιστώσετε ότι ακόμα εσωτερικά δεν έχει ψηθεί (το κόλπο με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα το ξέρερετε) αφήστε το  κέικ ακόμα 10' λεπτά.
  7. Βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Εάν σας αρέσει μπορείτε να πασπαλίσετε είτε με λίγο κακάο είτε με άχνη ζάχαρη!


Καλή σας επιτυχία!


2 σχόλια:

  1. Καλο απογευμα καλη μου Μαριφανη!!
    Τι ωραιο κεκακι ειναι αυτο?! Υγιεινο κ light! Οσο για τα δαμασκηνα..εννοειται μου αρεσουν πολυ!
    Να εχεις πολυ ομορφο απογευμα!
    πολλα φιλακια!
    ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως βγήκε πολύ νόστιμο! Δοκίμασέ το κι εσύ Ευάκι! Να σαι καλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας