Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σουτζουκοκεφτέδες



Υλικά:
300 γρ. χοιρινός κιμάς
1 μέτριο αλεσμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
1 αυγό
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κύμινο
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
2 καρότα (1 τριμμένο + 1 κομμένο σε ροδέλες)
2 κουτ.σ. κέτσαπ
1/2 κουτ.γλ. κύμινο
1/2 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρύζι barboiled για το συνοδευτικό

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και πλάθουμε κεφτέδες. Αφού τους αλευρώσουμε τους τηγανίζουμε. Αφού πάρουν λίγο χρώμα (ο χοιρινός κιμάς δεν ροδίσει όσο ο μοσχαρίσιος), στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Στο μεταξύ, σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα κατά προτίμηση φαρδιά ζεσταίνουμε 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα καρότα και την ντομάτα (της σάλτσας). 
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 2/3 ποτηριού νερό. 
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα και ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα, τον έναν δίπλα στον άλλον. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν όλα μαζί.
  5. Κατά διαστήματα και με μεγάλη προσοχή  για να μην λιώσουν οι κεφτέδες ανακατεύουμε ή κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
  6. Αφού η σάλτσα μας πήξει και καλυφθούν οι κεφτέδες από τη χυλωμένη πλέον σάλτσα μας το φαγητό μας είναι έτοιμο!
  7. Για το πιλάφι:Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού για μετρητό πιλάφι. Αφαιρούμε την κατσαρόλα με το ρύζι 5' λεπτά πριν τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος (το ρύζι σε εκείνο το στάδιο πρέπει να μοιάζει με λαπάς). Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι. Περιμένουμε 10' λεπτά ώσπου να "πιει" όλα τα περίσσια υγρά.
  8. Σερβίρουμε το πιλάφι μας με τα "μοντέρνα" σουτζουκάκια μας, καροτάκι και μπόλικη σάλτσα!


Καλή σας απόλαυση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας