Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Α τυροπιτάκια "ΚΟΥΡΟΥ"!!!

Ναι ναι ναιιιι! Είμαι πολύ περίφανη διότι εντελώς τυχαία πέτυχα τα πιο αφράτα και νόστιμα κουρουδάκια που έκανα ποτέ!!! Το συγκεκριμένο φύλλο γίνεται εξαιρετικό και έχω την εντύπωση ότι θα είναι ό,τι πρέπει και για λουκανικοπιτάκια!!!!


Υλικά:
Για το φύλλο
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
2/3 ποτηριού νερό
1 αυγό
150 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. περίπου φαριν απ
1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση
1 φλιτζ.τσ. τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζ.τσ. τριμμένο ανθότυρο
3 κουτ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουτ.σ. γάλα
πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά της ζύμης, το αυγό και το αλάτι με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ή πιρουνιού. Μόλις πάρουμε ένα κιτρινωπό ομοιογενές υγρό αρχίζουμε και ρίχνουμε εναλλάξ τα 2 αλεύρια. Μόλις αρχίσει και μαζεύει το ζυμάρι πιάνουμε και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε εναλλάξ τα αλεύρια μας έως ότου πετύχουμε μια ζύμη μαλακή, ελαστική και απαλή. Πασπαλίζουμε το μπολ με αλεύρι, ρίχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και σκεπάζουμε με μια καθαρή νωπή πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  3. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας. Κόβουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα τους με τον πλάστη σε φύλλο ούτε πολύ λεπτό μα ούτε και παχύ διότι θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  4. Κόβουμε κυκλάκια με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Ανοίγουμε κάθε κυκλάκι λίγο με το χέρι μας και βάζουμε από 1 κουταλάκι γέμισης. 
  5. Ενώνουμε τις άκρες της ζύμης και μεταφέρουμε τα κουρουδάκια μας σε λαδωμένα με ηλιέλαιο ταψιά.
  6. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με γάλα και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε και με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε τα κουρού μας στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων αφού πρώτα προθερμάνουμε το φούρνο μας. 
  8. Όταν τα πιτάκια  μας πάρουν χρυσαφί χρώμα και φουσκώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα απ' τα ταψιά!


Το πιο αγαπητό πιτάκια των παιδικών πάρτυ...και όχι μόνο....

4 σχόλια:

  1. σε πιστεύω και λέω να τα φτιάξω το απόγευμα! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσι, σίγουρα τα έχεις αλείψει μόνο με γάλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν τα έφτιαξα και πράγματι είναι πολύ νόστιμα! Δεν ειχα ξαναδει κουρού χωρίς γιαούρτι και πραγματικά με ενθουσίασαν! Τα έκανα ολικής αλέσεως και δεν τα άλειψα με αυγό αλλά με γάλα όπως λες.. Την άλλη φορά θα τα αλείψω με αυγό για να γυαλίσουν!
    φιλιά, ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Έρη μου!!! Χαίρομαι πολύ που "βγαίνουν" οι συνταγές μου!!! Είναι πολλές που τις κάνω στην τύχη...αλλά τελικά να που πάντα κάτι βγαίνει!!! Σε φιλώ :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας