Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ντοματοκροκέτες !!!


Εξαιρετικός μεζές που συντροφεύει ιδανικό τη μπύρα μας, το κρασί μας ή το ουζάκι μας!!!



Υλικά:
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες-στραγγισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι (το μισό τριμμένο, το άλλο μισό ψιλοκομμένο)
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουτ.σ. σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη/3 κουτ.σ. κέτσαπ
3 κουτ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες πάπρικα
2 πρέζες ρίγανη
2 κουτ.σ. νερό
1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. κι επιπλέον για το τηγάνισμα
αλάτι-πιπέρι 


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά μας.
  2. Το μείγμα που θα προκύψει θα πρέπει να έχει πιει τα υγρά, σε αντίθετη περίπτωση όμως προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο να ενσωματωθεί.
  3. Με χέρια υγρά πιάνουμε μικρές ποσότητες και τις περνάμε από ένα πιάτο με λίγο ακόμη αλεύρι (όπως κάνουμε στους κεφτέδες)
  4. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με αρκετό λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, προσωπικά τις τηγάνισα σε ηλιέλαιο για να μη βαρύνει πολύ η γεύση τους).
  5. Κάθε φορά που θα πλάθουμε κροκέτες και θα της μεταφέρουμε στο τηγάνι προσέχουμε να της γυρίσουμε από την άλλη τους πλευρά εγκαίρως καθώς γίνονται πολύ γρήγορα κατ' επέκταση αρπάζουν και γρήγορα
  6. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περίσσια λάδια και σερβίρουμε ζεστούς προς χλιαρούς!!!


Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας