Ζυμαρικά με σάλτσα αρακά και καρότου!!!

Εναλλακτική πρόταση για τα ζυμαρικά, ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!























Υλικά:
450 γρ. αρακάς
2 καρότα κομμένα σε κύβους+2 τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη +1 σκελίδα ολόκληρη κομμένη στα 2
1 γεμάτη κουτ.σ. πελτές ντομάτας
1 φύλο δάφνης
1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες
1/2 πακέτο πένες
1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών 
λευκό θρυμματισμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον αρακά και τους κύβους καρότου. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να βγάλουν τα πολλά υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ, τα καρυκεύματα, το τριμμένο καρότο, το υπόλοιπο σκόρδο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτονται τα λαχανικά. Τελευταίο ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να δέσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ακόμη ωμό λάδι.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, μόνο που επιπλέον ρίχνουμε και τον κύβο νοστιμιάς που όντως θα αρωματίσει και θα νοστιμίσει διακριτικά τα ζυμαρικά μας.
  5. Ανακατεύουμε κάθε τόσο με ξύλινη πιρούνα για να λιώσει ο κύβος και να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Όταν και η σάλτσα θα έχει ετοιμαστεί, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε ζεστά κι αν θέλουμε (και δεν νηστεύουμε τα γαλακτοκομικά) πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο λευκό τυρί που ταιριάζει άψογα !
Σημ: Μπορείτε να αξιοποιήσετε για την παρασκευή της σάλτσας περισσευούμενο αρακά κοκκινιστό απλώς συμπληρώνοντας με τα υπόλοιπο σκόρδο, το τριμμένο καρότο και επιπλέον ζεστό νερό και αφήνοντας να πάρουν 2-3 βράσεις.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις