Αφράτα τυροπιτομπαλάκια!!!!


Άλλη μία ιδέα πανεύκολη για...εναλλακτικά τυροπιτάκια! Είναι πεντανόστιμα και εξαφανίζονται χωρίς να το πάρετε είδηση....



Υλικά:
για τη ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο
1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη γέμιση
200 γρ. λευκό τυρί
100 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
λίγο γάλα για την επάλειψη
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20' λεπτά.
  2. Στο μεταξύ σε ένα ξεχωριστό μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, ρίχνουμε το αυγό, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ίσα να ενωθούν. 
  3. Βγάζουμε τη ζύμη, κόβουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκι, τα ανοίγουμε στις παλάμες μας και βάζουμε από λίγη γέμιση στο κέντρο.
  4. Κλείνουμε τα ζυμαράκια και τα πλάθουμε με τα χέρια να γίνουν ξανά μπαλάκια. Στο κέντρο τους πιέζουμε ελαφρώς,
  5. Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τα πιτάκια μας αραιά μεταξύ τους.
  6. Με λίγο γάλα περνάμε τις επιφάνειές τους και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180' βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν!!!
Καλή σας επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις