Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο και πατάτες με κρασί στη γάστρα!!!



Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου 
4 πατάτες μεγάλες κομμένες καρέ/κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2 
1 ποτηράκι κρασί λευκό
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. μουστάρδα κλασική
1 κουτ.σ. δενδρολίβανο
λίγη φυτική μαργαρίνη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πρώτα στρώνουμε τα μπούτια μέσα στη γάστρα.
  2. Γεμίζουμε τριγύρω και στο κέντρο τα κενά με τις πατάτες.
  3. Σκορπάμε τις μισές σκελίδες σκόρδου ανάμεσα στις πατάτες και "μπίζουμε" μερικές κάτω  από την πέτσα του κοτόπουλου.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί μαζί με το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε με αυτή τη μαρινάδα τα μπούτια και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια να πάνε παντού.
  6. Που και που αφήνουμε λίγη φυτίνη στη μύτη του κουταλιού.
  7. Ραντίζουμε με 1/2 ποτηράκι νερό και κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας.
  8. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων. Μετά τη 1 ώρα μαγειρέματος ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, ανακατεύουμε λίγο τις πατάτες και συνεχίζουμε για 1/2 ωρίτσα ακόμα μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας