Εύκολα τυροπιτάκια κουρού!!!!!!!




Εύκολα τυροπιτάκια κουρού τραγανά με σιμιγδάλι.
Μια φανταστική συνταγή με σιμιγδάλι ψιλό για εξαιρετικά κουρουδάκια!
Αυτή τη συνταγή αρχικά την έκανα τυχαία όταν την πρώτη φορά δεν μου έφτασε το αλεύρι και το συμπλήρωσα με σιμιγδάλι. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν την ξανά αλλάζω με τίποτα!!!! Φανταστικά!!!



Υλικά:
Για το φύλλο κουρού
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό (6 κουταλιές της σούπας)
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 κουταλιές της σούπας)
100ml γάλα 
100ml ηλιέλαιο
1 γεμάτο κουταλάκι του γλ. baking powder
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

(εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάριν απ, αντικαθιστώντας το αλεύρι γ.ο.χ. και το μπέικιν παόυντερ, στην ίδια δοσολογία)
Για τη γέμιση
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές τηςχτης σούπας κεφαλοτύρι (εγώ χρησιμοποίησα αυτή τη φορά  γραβιέρα Τήνου για να τιμήσω την πατρίδα μου ;)
λίγο πιπέρι
αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν όσο καλύτερα γίνεται.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι και το baking ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τη φαρίνα χωρίς επιπλέον μπέικιν. Εάν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι για να έρθει στην επιθυμητή σύσταση η ζύμη. Μαζεύουμε  σε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15' λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε τα τυριά με ένα πιρούνι.
  4. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια απ' το ζυμάρι, τα ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε στο κέντρο από ένα κουταλάκι γέμισης. Κλείνουμε γύρω γύρω, πλάθουμε απαλά μπαλίτσες ή οβάλ σχήματα.Μπορούμε να τα πλάσουμε και μισοφέγγαρο.  Πιέζουμε με ένα πιρούνι γύρω γύρω να ενώσουν καλά οι άκρες. Μεταφέρουμε αραιά μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα!!!
  6. Εάν θέλουμε για πιο τραγανό αποτέλεσμα πασπαλίζουμε επιφανειακά λίγο ψιλό σιμιγδάλι.



Σημ:Όσο είναι ζεστά είναι πιο τριφτά, αφού κρυώσουν γίνονται πιο τραγανά!
Ιδανικότατο είδος "τυροπιτακίου" για παιδικά παρτάκια (τις προάλλες έφτιαξα 5 ταψιά για το πάρτι της ανιψιάς μου! Μικροί -μεγάλοι τα τίμησαν υπέρ του δέοντος)!!!
Καλoφάγωτα :)

Σχόλια

  1. Geia sou mia erwtisi gia tin zimi kourou stin arxi anakatevoume me mixer kai epita me ta xeria ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνω και εγώ έτσι μισό μισό σιμιγδάλι αλεύρι το μόνο που βάζω και αυγό στην γέμιση. Επίσης έτσι αντικατέστησα και το μισό αλεύρι στα μελομακάρονα και γίνονται πιο τραγανά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια καλά κάνετε ! Κι εγώ απαραίτητα βάζω στη ζύμη μελομακάρονων καί σιμιγδάλι καί αλεύρι!!!! Γίνονται εξαιρετικά και δεν λασπώνουν κιόλας!!!! Να είστε καλά :*

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις