Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Εύκολα τυροπιτάκια κουρού!!!!!!!

Πεντανόστιμα, πανεύκολα κι εξαιρετικά ευκολοφάγωτα!!!





Υλικά:
Για το φύλλο κουρού
1 γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι βιτάμ
1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
1 κουτ.γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
350-400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
(εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάριν απ, αντικαθιστώντας το αλεύρι γ.ο.χ. και το μπέικιν παόυντερ, στην ίδια δοσολογία)
Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 χουφτίτσα γραβιέρα (εγώ χρησιμοποίησα Τήνου για να τιμήσω την πατρίδα μου ;)
λίγο πιπέρι
αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βιτάμ μέχρι να ενσωματωθούν όσο καλύτερα γίνεται.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τη φαρίνα χωρίς επιπλέον μπέικιν. Μαζεύουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1' ωρίτσα.
  3. Ανακατεύουμε τα τυριά με ένα πιρούνι.
  4. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια απ' το ζυμάρι, τα ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε στο κέντρο από ένα κουταλάκι γέμισης.
  5. Κλείνουμε γύρω γύρω, πλάθουμε απαλά μπαλίτσες ή οβάλ σχήματα προσέχοντας οι ενώσεις τους να βρίσκονται απ' την κάτω πλευρά για να μην χυθεί η γέμιση.
  6. Στρώνουμε μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κουρουδάκια μας σε απόσταση μεταξύ τους.
  7. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα!!!


Σημ:Όσο είναι ζεστά είναι πιο τραγανά, αφού κρυώσουν γίνονται πιο αφράτα!
Ιδανικότατο είδος "τυροπιτακίου" για παιδικά παρτάκια (τις προάλλες έφτιαξα 5 ταψιά για το πάρτι της ανιψιάς μου! Μικροί -μεγάλοι τα τίμησαν υπέρ του δέοντος)!!!
Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο η ζύμη, τόσο πιο εύπλαστη και ανθεκτική γίνεται)
Η γέμιση κουρού μπορεί να περιέχει ό,τι τραβάει η όρεξη σας...ζαμπόν, ανθότυρο, ροκφόρ, λουκανικάκια κοκτέιλ κλπ....

Καλoφάγωτα :)

2 σχόλια:

  1. Geia sou mia erwtisi gia tin zimi kourou stin arxi anakatevoume me mixer kai epita me ta xeria ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας!!!! Χτυπήστε στο μιξερ αρχικα το γιαουρτι με το βιταμ, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπεικιν μέχρι να γινουν σαν κρεμα. Επειτα αποσυρετε το μιξερ και ριχνετε σταδιακα το αλευρι ανακατευοντας λίγο με ενα κουταλι και μολις αρχισει να σφιγγει ξεκινατε ζυμωμα με τα χερια! Καλη σας επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας