Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Τρουφάκια με κακάο και καρύδα

Γεια σας φίλοι μου!!!
Σήμερα έχω να σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια...
Τα υλικά λίγο πολύ τα έχουμε όλοι!
Η καρύδα μπορεί να αντικατασταθεί από ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ακόμη και σκέτη σκόνη κακάο!!!






Υλικά:
1 κεσεδάκι βιτάμ 
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας ή ουίσκι
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή σοκολάτας 
5 γεμάτες κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 κκάψουλα βανίλια
1 κουτ.σ. καρύδα
επιπλέον καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου να μαλακώσει και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
  2. Με μια κουτάλα το χτυπάμε με το χέρι μας να αφρατέψει.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας, όλες τις σκόνες και την καρύδα
  4. Σε ένα μπολ σπάνε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ποτίζουμε με το ποτό.
  5. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  6. Πλάθουμε μπαλίτσες με τα χέρια μας και τις κυλάμε στην καρύδα.
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τα σερβίρουμε ή σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 10 μέρες!


Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας