Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Πίτσα καρδιά!!!

Κι αφού μας μένουν 2 μέρες μέχρι τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, πιστεύετε-δεν πιστεύετε εγώ σας έχω μια πρόταση για εύκολη, αγαπησιάρικη και νόστιμη πίτσα σε σχήμα καρδιάς για να απολαύσετε μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο!!!

Παρακάτω σας δείχνω βήμα-βήμα τις οδηγίες για να φτιάξετε ένα τέλειο ζυμάρι πίτσας σε σχήμα καρδιάς. Το ζυμάρι αυτό γίνεται αφράτο στο κέντρο και αρκετά τραγανό στις άκρες του. Ο τέλειος πιστεύω συνδυασμός!!!!
Τα υλικά της γέμισης είναι δικής σας επιλογής, εγώ χρησιμοποίησα μαγειρεμμένη σάλτσα λαχανικών μαζί με ψιλοκομμένη πάριζα και ψιλοκομμένο κίτρινο τυρί!







Υλικά για το ζυμάρι:
5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα νερό χλιαρό
αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (σχεδόν 2 κούπες)

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι-καρδιά βήμα - βήμα!


Καταρχήν σε μεταλλικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε σ' αυτό τη μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και μόλις αρχίζει και σφίγγει ξεκινάμε ζύμωμα με το χέρι. Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι μαλακό και δε θα πρέπει να κολλάει στο μπολ και στα χέρια μας. Ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί ώστε να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Το μαζεύουμε σε μπάλα, το σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε μέρος θερμό για περίπου 20' με 30' λεπτά ώστε να φουσκώσει.




Η ζύμη φουσκωμένη.
Χωρίζουμε σε 2 ίσες μπάλες.
Σε λαδωμένη λαμαρίνα ή ευρύχωρο ταψί πλάθουμε  κάθε μπάλα σε οβάλ και
λοξό σχήμα .
Βάζουμε αντικριστά τα 2 μέρη και τα ενώνουμε με τα χέρια. Δουλεύουμε το σχήμα ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετρική και ισοπαχής η επιφάνειά του.
Ανασηκώνουμε ελαφρά τις άκρες περιμετρικά και τσιμπάμε με πιρούνι τη βάση μας για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τη βάση μας μόνη της για
 15' λεπτά στους180' βαθμούς των αντιστάσεων ίσα ίσα να πάρει λίγο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε τα υλικά μας.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15' λεπτά ακόμη ή έως ψηθούν τα υλικά και ροδίσουν οι άκρες.
Κόβουμε σε χορταστικά κομμάτια.
....και απολαμβάνουμε!!!!


Καλή σας επιτυχία!!!
Η καρδιά σας να "πνίγεται" από αγάπη!!!!


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας