Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Τραγανά τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο!!!!

Καλό μήνα φίλοι μου!!!







Υλικά για περίπου 35 κομμάτια
Για το φύλλο:
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
1 κουτ.γλ.κοφτό αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλέυρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
Για τη γέμιση:
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4-5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτ.σ. γάλα
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας αρχικά με το κουτάλι και μετά με τα χέρια. Όταν αποκτήσουμε ένα ζυμάρι ελαστικό και μαλακό που δεν θα κολλάει στα χέρια το μαζεύουμε σε μπάλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30' λεπτά.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης να ενσωματωθούν καλά.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη απ΄το ψυγείο και την κόβουμε σε 6 μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με πλάστη όσο πιο λεπτά μπορούμε.
  4. Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια και τα ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι από τη γέμιση και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή λαμαρίνα. 
  5. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν όλα τα υλικά.
  6. Αλείφουμε τα πιτάκια με λίγο γάλα και τσιμπάμε τις άκρες με πιρούνι για να κολλήσουν.
  7. Ψήνουμε σε προθερσμασμένο φούρνο στους 200' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να ροδίσουν.


Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας