Σαβαρέν (Μπαμπάς)!!!!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!!
Σας χρωστάω ένα κέρασμα και νομίζω ήρθε η ώρα!

Σας ετοίμασα ένα σούπερ γλυκό το γνωστό "μπαμπά" ή σαβαρέν για να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας!!!!!
Πολύ απλό, πολύ απολαυστικό και πολύ αγαπημένο!!!!!!!!








Υλικά:
για το παντεσπάνι:
5 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
1 κούπα  ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
1/2 κούπα γάλα
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 ποτήρι φαριν απ
1 κουτ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουτ.σ. χυμός λεμονιού
φλούδα από μισό λεμόνι

για τη γέμιση και την επικάλυψη:
2 κονσέρβες morfat creamy ή ermol
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
5 κουτ.σ. γάλα
1 κουτ.σ. ουίσκι ή κονιάκ
φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το μπέικιν, το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλεύρι. Έπειτα ρίχνουμε  και τη μαρέγκα κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας με το κουτάλι  απαλά και όχι δυνατά για να μην ξεφουσκώσει. Θέλουμε ίσα ίσα να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30' λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Μετά τα πρώτα 20' λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό του κέικ. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ermol με την άχνη, το ουίσκι/κονιάκ, το γάλα και τη βανίλια με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και προσεχτικά το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέχρι. Σιροπιάζουμε καλά και τα 2 κομμάτια. Πρέπει να πιουν όλο το σιρόπι. Αφήνουμε και πάλι στην άκρη να κρυώσουν. 
  4. Αφού κρυώσουν απλώνουμε ενδιάμεσα στα παντεσπάνι τη μισή ποσότητα κρέμας που ετοιμάσαμε (σαν σάντουιτς) και την υπόλοιπη τη  στρώνουμε εξωτερικά με μια σπατουλίτσα. Εάν θέλουμε κάνουμε σχέδια με το κορνέ και στολίζουμε με φρούτα της αρεσκείας μας!
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!!


Σας άρεσε???

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις