Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Γλυκό Καρύδα!!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!
Σήμερα η μαμά μου γιορτάζει και σας κερνάμε ωραίο γλυκό που της ετοίμασα!!!!
Ελπίζουμε να το απολαύσετε!!!!





Υλικά:
5 αυγά
1 κεσεδάκι βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουτ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 φακελλάκι βανιλλέτα
1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιωμένο
120 γρ. ινδοκάρυδο (κάτι παραπάνω από 1 κούπα)
350 γρ. φάριν άπ

Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
φλούδα από 1/2 λεμόνι

Για τη διακόσμηση:
Ινδοκάρυδο
τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα ένα ένα τα αυγά.
  2. Συνεχίζουμε με το μπέικιν, τη βανιλλέτα και το γάλα χτυπώντας διαρκώς.
  3. Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τη φαρίνα μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα λίγο πιο σφιχτό από αυτό του κλασικού κέικ.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' με 45' λεπτά ελέγχοντας μετά τα 30' λεπτά με ένα μαχαιράκι.
  5. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε ώστε να γίνει χλιαρό.
  6. Μόλις το γλυκό θα είναι έτοιμο κόβουμε προσεχτικά σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Τσιμπάμε που και που και την επιφάνεια.
  7. Περιχύνουμε σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι όσο το γλυκό μας είναι ακόμη ζεστό και αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και με την τρούφα και σερβίρουμε!!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Μαμά να σε χαιρόμαστε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας