Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Μπουρεκάκια κολοκυθιού με φύλλο ολικής αλέσεως!!!

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!
Σήμερα οικογενειακώς θέλαμε κάτι...σε πιττάκι οπότε έλαβα δράση.
Αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό όμως αυτή τη φορά και να πρωτοτυπήσω  γι' αυτό έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο φύλλο με αλεύρι ολικής αλέσεως το οποίο είναι και πιο υγιεινό. Έφτιαξα και μια γέμιση με κολοκύθι και τα αποτελέσματα ήταν άλλο να σας λέω και άλλο να το τρώτε.....!



Υλικά για το φύλλο
4 κουτ.σ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι γάλα
1/3 ποτηριού νερό
2/3 πακέτου φάριν απ ολικής αλέσεως (διαφορετικά χρησιμοποιήστε αλεύρι ολ.αλ. απλό μαζί με 1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ)
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
2 κολοκυθάκια καθαρισμένα, τριμμένα και καλά στραγγισμένα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο (ή 1 φρέσκο ψιλοκομμένο)
1 γεμάτη κουτ.σ. γιαούρτι 
3 φρυγγανιές τριμμένες σε σκόνη
1/2 κουτ.σ. βιτάμ
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/3 ποτηριού σκληρό τυρί τριμμένο
2 κυβάκια φέτα θρυμματισμένη
1 πρέζα δυόσμος ξερός
αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το γάλα, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν (αν χρησιμοποιήσουμε απλό αλεύρι) και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την αφήνουμε στη λεκάνη σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε για λίγο.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
  3. Παίρνουμε τη ζύμη για το φύλλο, κόβουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με το χέρι μας σε αλευρωμένη επιφάνεια.  
  4. Γεμίζουμε τα φυλλαράκια με τη γέμιση κολοκυθιού και τα μεταφέρουμε σε μια καλά λαδωμένη λαμαρίνα, το ένα μακρυά από το άλλο.
  5. Αλείφουμε τα πιττάκια μας με λίγο νερό και γάλα και πιέζουμε καλά τις άκρες τους με πιρούνι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να ξεκολλάνρ και απολαμβάνουμε!!!



Καλή σας επιτχυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας