Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Αρωματικό λεμονάτο μοσχαράκι με ασορτί πιλάφι!!!

Μαλακό, αρωματικό και απόλυτα απολαυστικό φαγάκι!

Υλικά:
500 γρ. μοσχάρι (ελιά, ποντίκι ή άλλο μαλακό μέρος) κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρύζι barboiled

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το σκόρδο, τα καρότα και τα δαφνόφυλλα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτεται το κρέας. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 1 ώρα. Κρατάμε από το ζουμί 1/2 φλιτζάνι.
  5. Μετά τη μία ώρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε πάλι για λίγη ώρα με μισοσκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Βράζουμε το πιλάφι σύμφωνα με τις οδηγίες και περιχύνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε.
  7. Όταν το κρεατάκι θα έχει μείνει με δεμένη σαλτσούλα, πετάμε τα δαφνόφυλλα και σερβίρουμε με το πιλάφι.


Γίνεται λουκούμι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας