Αφράτο γιαουρτοκέικ με 2 αυγά!!!

Πολύ μυρωδάτο, πολύ αφράτο και πολύ υγιεινό!!! Η έμπνευση της συνταγής ήταν αυτοσχέδια καθώς είχα διαθέσιμα μόνο 2 αυγουλάκια. Όμως!!! Όλα πήγαν καλά και την υπόλοιπη μέρα δεν είχε μείνει ούτε το μισό κέικ!!!!






Υλικά:
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (light ή πλήρες)
1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
1/2 κεσεδάκι βιτάμ
χυμός από 2 πορτοκάλια
1/2 ποτήρι γάλα
2 κάψουλες βανίλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κοφτό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
350-400 γρ. φάριν απ

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να θρυμματιστούν και έπειτα ρίχνουμε τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοτας το χυμό, το γάλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και τα ξύσματα.
  4. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τη φαρίνα μέχρι να πετύχουμε ένα λείο μείγμα ούτε σφιχτό αλλά ούτε και υδαρές. 
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε το κέικ μας στους 180' των αντιστάσεων για 30'-45' λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε την εξέλιξη του ψησιματος με ένα μαχαιράκι μετά τα πρώτα 25' λεπτά.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Εάν μας αρέσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις