Αφράτο γιαουρτοκέικ με 2 αυγά!!!
Πολύ μυρωδάτο, πολύ αφράτο και πολύ υγιεινό!!! Η έμπνευση της συνταγής ήταν αυτοσχέδια καθώς είχα διαθέσιμα μόνο 2 αυγουλάκια. Όμως!!! Όλα πήγαν καλά και την υπόλοιπη μέρα δεν είχε μείνει ούτε το μισό κέικ!!!!
Εκτέλεση:
Καλή σας επιτυχία!!!
Υλικά:
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (light ή πλήρες)
1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
1/2 κεσεδάκι βιτάμ
χυμός από 2 πορτοκάλια
1/2 ποτήρι γάλα
2 κάψουλες βανίλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κοφτό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
350-400 γρ. φάριν απ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να θρυμματιστούν και έπειτα ρίχνουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοτας το χυμό, το γάλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και τα ξύσματα.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τη φαρίνα μέχρι να πετύχουμε ένα λείο μείγμα ούτε σφιχτό αλλά ούτε και υδαρές.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε το κέικ μας στους 180' των αντιστάσεων για 30'-45' λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε την εξέλιξη του ψησιματος με ένα μαχαιράκι μετά τα πρώτα 25' λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Εάν μας αρέσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας