Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Kαρυδόπιτα μελαχρινή φρυγανιάς!!!!!!

Αρωματική  και νόστιμη παραλλαγή της καρυδόπιτας!!!!!





Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη σε σκόνη
  • 1 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα (όχι τελείως σκόνη)
  • 2 κουτ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 κουτ.σ. άγλυκο κακάο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 7' λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε τη σκόνη φρυγανιάς μαζί με τα τριμμένα καρύδια.
  3. Σε ένα χωριστό μπολ χτυπάμε για αρκετή ώρα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
  4. Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα στρώνοντάς το με ένα κουτάλι.
  7. Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου. 
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, χαράσσουμε κομμάτια μέχρι κάτω και περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι.
  9. Εάν θέλουμε, κι αφού το γλυκό μας έχει κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη επιπλέον κανέλα....


Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας