Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Σιροπιαστή λεμονάτη γιαουρτόπιτα!!!!!!

Υπέροχο, μυρωδάτο, αφράτο και πεντανόστιμο γλυκάκι!!!!!





Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
2 κάψουλες βανίλια
1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
χυμός 1/2 πορτοκαλιού
1 κουτ.σ. κονιάκ
ξύσμα 1 μικρού λεμονιού
2 1/2 κούπες περίπου φάριν απ 


Για το σιρόπι:

1 1/2 κούπα νερό

1  1/2κούπα ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού
λεμονόφλουδες

Για το γαρνίρισμα
ξύσμα λεμονιού
κρυσταλλική ζάχαρη


Εκτέλεση: 
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να φουσκώσουν.
  2. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τα γιαούρτια και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, το κονιάκ, το χυμό και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  4. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τη φαρίνα ταράζοντας έως ότου να έχουμε ένα μείγμα ούτε σφιχτό ούτε πολύ υδαρές. Ενδέχεται η δοσολογία της φαρίνας να διαφέρει λίγο.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180' βαθμούς για περίπου 30' ώρα με 3/4 μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10' λεπτά κι έπειτα χαράσσουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια.
  7. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. 
  8. Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με την κρυσσταλική ζάχαρη και το ξύσμα...


Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας