Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Πλούσια κοτόπιτα!!!!!


Γεια σας φίλοι μου!!! Καλό μήνα αν και καθυστερημένα!!! Πλησιάζουν οι γιορτές....Μμμμ μετράω τις μέρες να φτιάξω κουραμπιέδες..
Για την ώρα σας παρουσιάζω μια νοστιμότατη-πλούσια και εύκολη κοτόπιτα που έφτιαξα σήμερα!!!! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!!!!!
Τρώγεται και σαν κυρίως μαζί με σαλατούλα!!!




Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας/κουρού

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλο φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσερβάκι μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζ.τσ. edam τριμμένο
  • 1/2 -//- -//- gouda τριμμένο
  • 2 κουτ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά το στήθος κοτόπουλου, το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και το βράζουμε μέχρι να ασπρίσει. Σουρώνουμε καλά κι αφήνουμε 10 λεπτά να χλυαρέψει. Μεταφέρουμε σε μπολ και μαδάμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια (στραγγισμένα), το αυγό, την κρέμα γάλακτος,τη μαργαρίνη, τα τυριά και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση κι έπειτα την πιέζουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
  4. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με λίγο γάλα και χαράζουμε σε κομμάτια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας περίπου. Στα πρώτα 20' λεπτά ανοίγουμε και χαράζουμε καλύτερα τα κομμάτια ώστε να ψηθεί καλύτερα στο εσωτερικό.
  6. Αφού ροδίσει η πίτα μας, σερβίρουμε χλιαρή!!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας