Γιαουρτόπιτα Νο2 πανεύκολη!!!!!!!





Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι 
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
200 γρ. μαργαρίνη
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
350 γρ. περίπου φάριν απ

Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
χυμός 1/2 λεμονιού





Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού όλα μαζί για 8  λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε για 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ ώσπου να διογκωθούν.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα γιαούρτια και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα.
  4. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι (ενδέχεται η ποσότητα της φαρίνας να διαφέρει λίγο).
  5. Όταν πετύχουμε ένα μείγμα σαν του κέικ βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αδειάζουμε.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' λεπτά με 3/4 της ώρας. Ελέγχουμε μετά τα 20' λεπτά με ένα μαχαίρι εάν η πίτα έχει ψηθεί και στο εσωτερικό της.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο, χαράζουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το κρύο πλέον σιροπάκι.
  8. Εάν μας αρέσει πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη ξύσμα ή ζάχαρη κρυσταλλική αφού κρυώσει το γλυκό μας.


Γίνεται υπέροχο!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις