Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Πατάτες φούρνου με πάπρικα και πορτοκάλι!!!!




Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες τεμαχισμένες
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • λίγο δενδρολίβανο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και περιχύνουμε το χυμό και το ελαιόλαδο.
  2. Σκορπάμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
  3. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τα μισά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων τα πρώρτα  3/4 της ώρας κι έπειτα χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλα 15' λεπτά.
  5. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες όταν θα έχουν ροδίσει και θα έχει μελώσει το ζουμάκι τους!!!!

Οι πατάτες με πάπρικα συνοδεύουν ιδανικά κοτόπουλο!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας