Μοσχαράκι σκορδο-λεμονάτο κατσαρόλας (εύκολο) ! ! !




Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκιές (ελιά, ποντίκι, στρογγυλό)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (1 λιωμένη+2 ολόκληρες)
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη 
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα δενδρολίβανου-θυμαριού
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λιωμένο σκόρδο μαζί με τα κομμάτια κρέατος ώσπου να αλλάξουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το περίσσιο αλκοόλ.
  2. Σκεπάζουμε με νερό το κρέας (να καλύπτεται η επιφάνειά του), ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και έπειτα τον κύβο σπάζοντάς τον με το χέρι μας, και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Ρυθμίζουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας. Ταρράζουμε κατά διαστήματα. Το φαγητό χρειάζεται περίπου 1ώρα και 20' λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας.
  4. Μετά την πρώτη ώρα μαγειρέματος προσθέτουμε τα λεμόνια και τη ρίγανη και ξανακλείνουμε την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  5. Τέλος αφήνουμε  5 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές!!!

Καλή σας όρεξη!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις