Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η τούρτα της ανηψιάς μου!!! (τούρτα για κορίτσια με στολίδια ζαχαρόπαστας)

Το Πωλινάκι μας σήμερα κλείνει τα 8 του χρόνια!!!
Ναι αυτό το πλασματάκι με τα καταγάλανα μάτια και τα όμορφα ξανθά μαλλιά, το "αξιοπασπάτευτο" όπως την έλεγα από μωρό, σήμερα είναι ένα πανέξυπνο κοριτσάκι που μεγάλωσε χωρίς να το πάρουμε είδηση!!!

Και να, η τούρτα που της ετοίμασα για τα φετινά γεννέθλιά της!!!
Να σε χαιρόμαστε Πωλίνα!!! Σ' αγαπάμε πολύ!!!






Επειδή ήθελα να επικεντρωθώ αυτή τη φορά περισσότερο στον στολισμό, χρησιμοποίησα έτοιμο παντεσπάνι κι έτοιμες κρέμες, καθώς ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος.

Υλικά:

  • 3 δόσεις παντεσπάνι βανίλιας
  • 3 φάκελοι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
  • γάλα πλήρες (όσο απαιτείται απ' τις οδηγίες παρασκευής των κρεμών)
  • 1 ροδάκινο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 6 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα

Για το σιρόπι

  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 4 κουτ.σ. σιρόπι κομπόστας

Για τη ζαχαρόπαστα

  • 4 κουτ.σ. νερό
  • περίπου 700 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κουτ.σ. σιρόπι γλυκόζης (στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ.γλ.βιτάμ
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 3 κουτ.γλ. ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα (ή οποιαδήποτε άλλη γεύση)
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Υπόλοιπα υλικά

  • μπισκότα πτι-μπερ
  • χρωματιστά ζαχαρωτά για τη διακόσμηση (στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζαχαρόπαστα:Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ, τη γλυκόζη, το βιτάμ και τη βανίλια.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πρώτο 1/2 κιλό άχνης και ανοίγουμε λακουβίτσα στο κέντρο όπου θα αδειάζουμε το υγρό μείγμα. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την άχνη και μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια. Προσθέτουμε όση άχνη "τραβάει" το ζυμάρι καθώς δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια αλλά να είναι μαλακό, εύπλαστο κι ελαστικό. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε και το ξύσμα. Φτιάχνουμε μια μπάλα τη ζαχαρόπαστα και την τυλίγουμε αεροστεγώς με διάφανη μεμβράνη έως ότου την χρησιμοποιήσουμε. Την αφήνουμε εκτός ψυγείου.
  2. Ετοιμάζουμε την τούρτα:Χτυπάμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ραντίζουμε τα παντεσπάνι με το μείγμα γάλακτος-σιροπιού κομπόστας. Στρώνουμε πάνω απ' το παντεσπάνι το 1/3 της ποσότητας της κρέμας, σκορπάμε τα μισά ροδάκινα και τα μπισκότα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά μας. Η επιφάνεια της τούρτας πρέπει να είναι κι αυτή καλυμμένη με κρέμα.
  3. Διακοσμούμε την τούρτα: Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη σε μια καθαρή επιφάνεια και πλάθουμε διάφορα σχέδια με την ζαχαρόπαστα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά και στολίζουμε την τούρτα μας. Κολλάμε με λίγη γλυκόζη στα πλαινά τα μπισκότα και τυλίγουμε εάν  θέλουμε με μια κορδέλα για να να κρατήσει στη θέση τους. Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια της τούρτας με πολύχρωμα ζαχαρωτά και κλείνουμε την τούρτα μέσα σε κουτί που κλείνει καλά   (εγώ την έβαλα στην στρογγυλή μας γάστρα) κι έπειτα στο ψυγείο μέχρι να κοπεί.


Αυτή η τούρτα γίνεται πραγματικά αφρός, δεν είναι δύσκολη η παρασκευή της ζαχαρόπαστας και σίγουρα οι "μικρές" σας θα την λατρέψουν.

Σημ.:Όση ζαχαρόπαστα σας περισσέψει την τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και την φιλάτε εκτός ψυγείο έως και 7 μέρες!!!



Υ.Σ. Εγώ πάλι, ως "ψωνάρα" θεία σας την παρουσιάζω  μέσα απ' την επίσημη φωτογραφία/ετικέτα του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Kid (πολλοί από σας που έχετε παιδιά σίγουρα τη βλέπετε συχνά), όπου "φιγουράρει" η Πωλίνα μας τα τελευταία 5 χρόνια!!! Είναι το ξανθό κοριτσάκι με τις αφέλειες (3.5 ετών)..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας