Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ντομάτες γεμιστές με καρότο! ! !





Υλικά:

  • 8 ντομάτες μέτριες σφιχτές
  • 3 καρότο μεγάλα τριμμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουτ.σ. δυόσμος ξερός ή λίγα κλαδάκια φρέσκος ψιλοκομμένος
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 7 κουτ.σ. ρύζι νυχάκι 
  • ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • τριμμένη φρυγανιά
  • πατάτες κομμένες κυδωνάτες (συνοδευτικά)

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε αδειάζουμε την ψίχα απ' τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναποδογυρίζουμε για λίγο ώστε να στραγγίσουν κι εσωτερικά. Πασπαλίζουμε την καθεμία στο εσωτερικό τους με 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη.
  2. Λιώνουμε καλά στον τρίφτη την ψίχα που κρατήσαμε και την ανακατεύουμε με το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, 1 κουτ,σ. ζάχαρη, το ρύζι και 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Γεμίζουμε (όχι μεχρι πάνω) τις ντομάτες μας με τη γέμιση, τις κλείνουμε με τα καπάκια τους ανάποδα, αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμη, σκορπάμε λίγη τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  4. Γεμίζουμε τα κενά του ταψιού ανάμεσα στις ντομάτες με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με γέμιση που σίγουρα θα περίσσεψε, διαφορετικά με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς.
  5. Μετά την πρώτη ώρα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3/4 με μία ώρα ακόμη ανάλογα με το φούρνο.
  6. Μόλις ξεροψηθούν τα καπάκια και "ζαρώσουν" οι ντομάτες, σβήνουμε το φούρνο και σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές!!!


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας