Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σουφλέ με κιμά ! ! !






Υλικά:
  • 1 πακέτο ψωμί για τοστ σταρένιο χωρίς κόρα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ.κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γκούντα τριμμένο
  • λίγη μαργαρίνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρντίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχάρια, την κανέλα, αλάτι όσο θέλουμε,  τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να σκεπάζεται καλά ο κιμάς. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα υγρά, χωρίς να ξεχνάμε να ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσουν. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς αποσύρουμε απ' την φωτιά. Αφαιρούμε τα μπαχάρια.
  2. Σε ένα πυρέξ που ελαφρά βουτυρώνουμε, στρώνουμε μια δόση ψωμί του τοστ και απλώνουμε τον μισό κιμά.
  3. Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη μισή ποσότητα πάνω απ' τον κιμά.
  4. Απλώνουμε άλλη μία στρώση ψωμί, από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 20-30' λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το σουφλέ μας.
  6. Σερβίρουμε χλιαρό!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας