Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Παστιτσάδα Κερκυραϊκή ! ! !

Καταπληκτικό παραδοσιακό φαγάκι απ' την Κέρκυρα...
Πρώτη φορά το έφτιαξα και έμειναν όλοι...άφωνοι απ' το αποτέλεσμα!!!!

Το φαγητό αυτό γίνεται είτε με κότα είτε με μοσχαράκι.
Προσωπικά για πρακτικούς λόγους επέλεξα κότα και μάλιστα "κοπανάκια"΄...


Υλικά (για 3 άτομα)

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλο
  • 2/3 φλιτζ.ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι -//-  -//-
  • 3 σκελίδες σκόρδο (οι 2 τριμμένες και η άλλη ολόκληρη)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξυλοκανέλα
  • ελάχιστο κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια (Νο3 του παστίτσιου)
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το τριμμένο σκόρδο. Ροδίζουμε μέσα τα κοπανάκια.
  2. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε απαλά να κοκκινίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τα καρυκεύματά μας, τη ζάχαρη  και την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτονται τα κοτόπουλα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με ανοιχτή κατσαρόλα να σιγοβράσει το φαγητό μας. Ανακατεύουμε ελαφρώς κατά διαστήματα.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα περνάμε από νερό τρεχούμενο, σουρώνουμε καλά και επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  6. Μόλις η σάλτσα αρχίζει και δένει, κρατάμε 3 κουταλιές και τις ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
  7. Όταν η σάλτσα του φαγητού έχει πλέον δέσει, αποσύρουμε τα μπαχάρια και την ξυλοκανέλα και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια μαζί με τα κοπανάκια μας και με μπόλικο τυρί!!!!


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!
ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας