Τούρτα με μωσαϊκό σοκολάτας!!!!

Αυτή τη νόστιμη τουρτίτσα την ετοίμασα για την αγαπημένη μου φιλεναδίτσα Αριστέα, που χθες γιόρταζε!!!

Να σε χαιρόμαστε Αριστούκο μαςςςς!!!!



Υλικά:

  • Για τη βάση μωσαϊκό:
  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας σπασμένα
  • 200 γρ.μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 κουτ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 5 κουτ.σ. γεμάτες ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
  • λίγα αμύγδαλα κοπανισμένα

Για την κρέμα

  • 1 morfat creamy
  • 1 κουτάκι πλήρες γάλα εβαπορέ
  • 2 βανιλέτες
  • 1/2 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για την σαντιγί

  • 1/2 κονσέρβα morfat creamy
  • 2 κουτ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
  • φιλέ αμύγδαλο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση-μωσαϊκό :Ραντίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα με το ποτό και ρίχνουμε το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη μαζί με το ρόφημα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Περιχύνουμε μ' αυτό το μείγμα τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  3. Στρώνουμε τη βάση-μωσαϊκό σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε το morfat με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να διογκωθεί και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά μας. Στρώνουμε την κρέμα πάνω απ' τη βάση-μωσαϊκό.
  5. Ετοιμάζουμε την σαντιγί: Χτυπάμε κατά τον ίδιο τρόπο το morfat μέχρι να φουσκώσει, ρίχνουμε την  άχνη και συνεχίζουμε με λίγο ακόμη χτύπημα.
  6. Στολίζουμε το γλυκό μας με τα αμύγδαλα φιλέ σκόρπια και με τη σαντιγί φτιάχνουμε μικρές ροζέτες.
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε!
  8. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!!!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις