Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Λαζάνια φούρνου με κιμά και κολοκυθάκια!!!





Υλικά:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λαζάνια (χωρίς βράσιμο)

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 κουτ.κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζ.τσ. γκούντα/ρεγκάτο τριμμένα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τα κολοκυθάκια και τα μπαχαρικά και συμπληρώνουμε με 1 1/2 με 2 ποτήρια νερό. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Σε ένα ταψί μέτριο ή πυρέξ που θα βουτυρώσουμε ελαφρά, στρώνουμε μια δόση λαζάνια. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η σάλτσα μας.
  4. Περιχύνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο το φαγητό μας έως ότου ροδίσει η επιφάνεια και έχουν "σουρώσει" τα λαζάνια.
  5. Σερβίρουμε  σε κομμάτια αφού πρώτα αφήσουμε εκτός φούρνου για 15' λεπτά ώστε να δέσουν καλύτερα μεταξύ τους τα υλικά!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας