Μελιτζανοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού! ! !







Υλικά:
Για τους κεφτέδες


4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αυγό
2 κουτ.σ. σκληρό τυρί τριμμένο ή γραβιέρα τριμμένη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι


Για το ντιπ:


1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη



Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες ή της ψήνουμε στο γκριλ να μαλακώσουν με τη φλούδα τους και ύστερα τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φρυγανιά τόση όσο  τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται.
  • Σχηματίζουμε μακρόστενους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και σερβίρουμε μαζί με τους μελιτζανοκεφτέδες!!!


Γίνονται εξαιρετικοί!!!






Σχόλια

  1. καλησπέρα!!!!
    και σήμερα έφαγα μελιτζανοκεφτέδες στην μανούλα!!!

    καταγράφω συνταγή και φτιάχνω άμεσα!!!

    καλό βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μεζεδάκι έτσι??? Μάλιστα τρώγονται και κρύοι (μόλις έφαγα τους 2 τελευταίους που απέμειναν απ το μεσιμέρι και μπορώ να πω ότι έτσι τα υλικά τους φαίνονται ακόμη πιο δεμένα μεταξύ τους)!!! Καλό βράδυ φιλιά Ζαχαρούλα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις