Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Εύκολο παγωτό βανίλια ! ! !

Αυτό το παγωτάκι το έφτιαξα στην τύχη και βγήκε πραγματικά υπέροχο!!!

Ελάτε να σας κεράσω!



Υλικά για περίπου 1.5-2 λίτρα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο+ 1/2 κουτί επιπλέον
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντυγί morfat
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε για περίπου 3/4 της ώρας τα εβαπορέ γάλατα και τη φυτική σαντυγί στο ψυγείο να παγώσουν ελαφρά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη φυτική σαντυγί και την χτυπάμε με το μίξερ για 7-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  3. Σταδιακά ρίχνουμε τα εβαπορέ γάλατα και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεσαία ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.
  4. Τελευταίο ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε το μείγμα για 2-3 λεπτάκια.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε τάπερ ή μεταλλικό κουτί παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη ιδανικά για όλο το βράδυ.

Σημ.: Εάν έχουμε υπομονή (και δεν έχουμε παγωτομηχανή!) κάθε 2 ώρες βγάζουμε απ' την κατάψυξη και ξαναχτυπάμε το παγωτάκι μας για 3-4 λεπτά με το μίξερ ώστε να γίνει αφράτο, συνολικά για 3 φορές. Σε αντίθετη περίπτωση το παγωτό μας θα παραμείνει γευστικό απλώς θα γίνει πιο συμπαγές και όχι τόσο φουσκωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας