Μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα στο φούρνο! ! !

Απ' τα πιο ονειρεμένα και αγαπημένα φαγάκια του καλοκαιριού ! ! !




  Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες και σε φέτες
4 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες με πιρούνι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών (δενδρολίβανο, θυμάρι κλπ)
1 κουτ.σ. ζάχαρη
200 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις λιωμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι το σκόρδο και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις αρχίσει και δένει η σάλτσα και απομείνει λίγο από το ζουμί της αποσύρουμε από το μάτι.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε ελαφρώς κι αυτές με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15' λεπτά στους 180' βαθμούς γυρίζοντας ενδιάμεσα και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε από το φούρνο.
  3. Απλώνουμε πάνω απ' τις μελιτζάνες τη σάλτσα ντομάτας να πάει παντού, σκορπάμε το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε και τη φέτα. Περνάμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και μείγμα μυρωδικών.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 30' λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί και απορροφηθούν τα περίσσια υγρά.
  5. Αφήνουμε λίγο να χλυαρίνει το φαγητό μας και σερβίρουμε!!!!

Σχόλια

  1. θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. έχω την αίσθηση ότι μαγειρεύεις καλά. Μου αρέσει ότι δημοσιεύεις όλα τα σχόλια χωρίς λογοκρισία, όχι σαν κάτι άλλους που αν γράψεις κάτι αρνητικό δεν το ανεβάζουν. Σκέφτομαι να κάνω και το παστίτσιο σου με τις πένες. έχω κόσμο αύριο, ελπίζω να με βγάλεις ασπροπρόσωπο. Ευχαριστώ καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Να είστε καλά και ελπίζω στο αυριανό σας τραπέζι να ευχαριστηθείτε "λιχουδιές" εσείς και οι καλεσμένοι σας!!!! :)

      Διαγραφή
    2. τις ευχαριστηθήκαμε

      Διαγραφή
  2. Το παστίτσιο με τις ταλιατέλες που έφτιαξα πολύ ωραίο. Με έβγαλες ασπροπρόσωπο. Συγχαρητήρια και καλές επιτυχίες στην όμορφη Καρδιανή! Είσαι τυχερή που κατάγεσαι από ένα τόσο όμορφο μέρος Μία φορά πήγα και μου έχει μείνει αξέχαστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω χαίρομαι πολύ που βοήθησα!!! Όντως η Καρδιανή είναι μια "ξεχωριστη" εμπειρία!!! Να είστε καλά :) Σας φιλώ!!!

      Διαγραφή
  3. διατηρείτε εστιατόριο στην Καρδιανή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σας!!! Εχω συγγενεις οι οποιο διατηρρουν το εστιατοριο "Περιβολλι" μεσα στο χωριο Καρδιανη σε ενα σημειο με υπεροχη θεα!!!!!

      Διαγραφή
  4. θα πάω για φαγητό σίγουρα στις διακοπές τέλη Ιουλίου, έλεγα μήπως μαγειρεύατε εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διστυχως φετος δεν θα ειναι λογω καποιων αλλων επαγγελματικων υποχρεωσεων!!! Οταν πατε στο "περιβολλι" ζητηστε τη Μαρια, ειναι η ιδιοκτητρια και ξαδελφη μου!!! Πειτε οτι με ξερετε...! Καλα να περασετε!!!

      Διαγραφή
    2. Διστυχως φετος δεν θα ειναι λογω καποιων αλλων επαγγελματικων υποχρεωσεων!!! Οταν πατε στο "περιβολλι" ζητηστε τη Μαρια, ειναι η ιδιοκτητρια και ξαδελφη μου!!! Πειτε οτι με ξερετε...! Καλα να περασετε!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις