Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Τούρτα φρούτων-αμυγδάλου! ! !

Μια υπέροχη, ανάλαφρη και δροσερή τούρτα φρούτων που έφτιαξα για τα γεννέθλια μιας πολύ αγαπημένης θείας!!!




Υλικά:

  • 3 δόσεις παντεσπάνι βανίλια

Για την κρέμα

  • 750 ml κρέμα γάλακτος full fat 
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • *1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 

Για το σιρόπι

  • 1/2 φλιτζ. σιρόπι κομπόστας 
  • 1/2 φλιτζ. γάλα

Υπόλοιπα υλικά:

  • 1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ανάμεικτα φρούτα
  • 1 μεσαία κονσέρβα κομπόστα ανανάς
  • 2 μικρά ροδάκινα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 1/2 φλιτζ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια, την άχνη και το ξύσμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη.......Βάζουμε το μπολ με την αφράτη σαντιγί στο ψυγείο για 15' λεπτά. Κρατάμε σε ένα μικρότερο μπολ λίγη από τη σαντιγί.
  2. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το σιρόπι κομπόστας και εμποτίζουμε τα παντεσπάνι.
  3. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας που ετοιμάσαμε, σκορπάμε το 1/3 της ποσότητας των φρούτων της κομπόστας και των ροδάκινων και πασπαλίζουμε και λίγο από το φιλέ.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα παντεσπάνι προσέχοντας να απλωθεί η κρέμα καλά στην επιφάνεια και στα πλαϊνά της τούρτας.
  5. Στολίζουμε περιμετρικά με τον ανανά και επιφανειακά με τα υπόλοιπα φρούτα και το υπόλοιπο φιλέ.
  6. Φτιάχνουμε ροζέτες με την σαντιγί που είχαμε κρατήσει ξεχωριστά και τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

ΣΗΜ.: Η ποσότητα της άχνης ζάχαρης προσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας