Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η απόλυτη καλοκαιρινή Ναπολιτάνα! ! !




Υλικά:

  • 4 μικρές ντομάτες ώριμες 
  • 1 φακελάκι πελτές ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα (κόλιανδρο/δενδρολίβανο κλπ)
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο7
  • σκληρό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες πλυμένες-ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4. Τα αλέθουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις αλεσμένες ντομάτες με το κρεμμύδι που αλέσαμε και προσθέτουμε και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου. Συμπληρώνουμε με  1 1/2 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Μόλις δέσει η σάλτσα μας και κοκκινίσει αποσύρουμε απ' τη φωτιά.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες al dente, σουρώνουμε και ξεβγάζουμε με κρύο τρεχούμενο νερό. Λαδώνουμε ελαφρά.
  6. Σερβίρουμε με την κόκκινη σάλτσα μας, το τριμμένο σκληρό τυρί και το μείγμα μυρωδικών μας!


Νοστιμότατη, απλή και εύκολη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας