Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Παγωτό βανίλια-ροδάκινο με σιρόπι περγαμόντο! ! !

Σήμερα έχει γιορτή η καλή μου θεία, η Όλγα...
Κατόπιν δικής της επιθυμίας της ετοίμασα ένα νοστιμότατο και εύκολο παγωτό για να κεράσει απόψε τους φίλους της...

Χρόνια σου πολλά θεία!!!

Ιδού:


(για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να σας το παρουσιάσω σε μπολ, παρ' όλα αυτά δοκίμασα από μια άκρη και πραγματικά είναι πολύ πετυχημένο...!)

Υλικά για περίπου 2 λίτρα:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 3 μικρά ροδάκινα ώριμα
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλια
  • 1 κουτ.σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
  2. Πολτοποιούμε τη σάρκα από τα δύο ροδάκινα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες.
  3. Κόβουμε το τρίτο ροδάκινο σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε κι αυτά απαλά μέσα στο μείγμα να πάνε παντού.
  4. Τέλος εάν θέλουμε κι έχουμε στη διάθεσή μας σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο, περιχύνουμε και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  5. Αδειάζουμε μέσα σε πλαστικό ή μεταλλικό σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη.
  6. Μετά από 2 ώρες ξαναχτυπάμε με το μίξερ και και συνεχίζουμε την ψύξη για τουλάχιστον 4 ώρες ακόμα πριν το σερβίρισμα.
  7. Το παγωτό αυτό μπορεί να ετοιμαστεί και σε παγωτομηχανή για ακόμη ταχύτερα αποτελέσματα!!!

Δοκιμάστε το!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας