Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο με εσπεριδοειδή ! ! !




Υλικά:
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 6
  • χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 κουτ.σ. μουστάρδα απαλή
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 4 κουτ.γλ. φυτίνη
  • 3 ροδέλες πορτοκαλιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 20' λεπτά ώσπου να ασπρίσουν. Αφαιρούμε τυχόν αφρούς. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  2. "Μπίγουμε" από 2 κομματάκια σκόρδο σε κάθε μπούτι, τρυπώντας από την πέτσα μέχρι να μπουν στη σάρκα τους και αλείφουμε με ένα πινέλο τη μουστάρδα στην επιφάνειά τους και λίγο στο εσωτερικό τους και από κάτω (η ποσότητα είναι ενδεικτική, χρησιμοποιούμε όση θέλουμε αρκεί να μην υπερισχύει αυτή αλλά το πορτοκάλι).
  3. Ανακατεύουμε τους 2 χυμούς (λεμονιού και πορτοκαλιού) και περιχύνουμε ομοιόμορφα.
  4. Πασπαλίζουμε το ξύσμα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε από ένα κουτ.γλ. φυτίνη πάνω σε κάθε κοτόπουλο. Ενδιάμεσα στα κενά τους ακουμπάμε τις ροδέλες πορτοκαλιού.
  5. Τέλος περνάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κοτόπουλα και από 1 πρέζα ρίγανη. 
  6. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο ροδαλό χρώμα και κάνουν κρούστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας