Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Τα "σουπερότερα" γεμιστά "έβερ" ! ! !



Υλικά:

  • 5 μέτριες, σφιχτές ντομάτες
  • 3 μεγάλες πιπεριές πράσινες
  • 6 κουτ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 κουτ.σ. δυόσμος ξερός ή 5 κλωναράκια φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κουτ.σ. κουκουνάρι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια τους, αδειάζουμε την ψίχα τους (την κρατάμε στην άκρη), και τα αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν. Ομοίως και τις πιπεριές.
  2. Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και την ψίχα και την αδειάζουμε κι αυτή στο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το ρύζι, τον πελτέ, το λάδι, 1 κουτ.γλ. γεμάτο ζάχαρη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
  4. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό κάθε ντομάτας και πιπεριάς και βάζουμε από τη γέμιση αφήνοντας όμως ένα περιθώριο γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί σφιχτά μεταξύ τους και αραδειάζουμε στα κενά τις πατάτες.
  6. Όση γέμιση περισσέψει (σίγουρα θα περισσέψει) την ανακατεύουμε στις πατάτες μαζί με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.
  7. Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  8. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό μέσα στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς την πρώτη ώρα κι έπειτα ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα ώστε να ξεροψηθούν και να μελώσουν!!!
  9. Σερβίρονται (εννοείται!) με ωραία φέτα και σερβίρουμε χλιαρά ή και κρύα!


Καλή σας όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δεν το συζητώ. Μια φορά θυμάμαι είχα φάει 19 γεμιστά σε μια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχααχαχα αν είναι δυνατόν ποτέ!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας