Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Κολοκυθό-πιτσα ! ! !

Φανταστική και αέρινη! ! !

Υλικά:
Για το τραγανό ζυμάρι

  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ.μείγμα μυρωδικών σε σκόνη (θυμάρι, δενδρολίβανο κλπ).
  • αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει (περίπου 2 κούπες και κάτι)

Για την (φανταστική-ανεπανάληπτη-μοναδική!!!) γέμιση

  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. μικρό κρέμα γάλακτος light
  • σάλτσα ντομάτας (αν έχουμε σπιτική ακόμη καλύτερα, διαφορετικά 1 κουτ.ψιλοκομμένο ντοματάκι)
  • 2 χουφτίτσες μανιτάρια σε φέτες 
  • 1/2 παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 χούφτες mix διάφορων κίτρινων τυριών
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο μείγμα μυρωδικών σε σκόνη (θυμάρι, δεν/νο κλπ)
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το λάδι μαζί με τη μαγιά και τις σκόνες κι έπειτα το νερό. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να γίνει ελαστικό και να μην κολλάει. Το ανοίγουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα, την τρυπάμε σκόρπια με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στο φούρνο για 15'λεπτά στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων.
  2. Μόλις η βάση μας ελαφρώς ροδίσει, απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τη μισή ποσότητα τυριών, τη ζάχαρη, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, το παριζάκι, το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε παντού με την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μυρωδικών.
  3. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ με 15' λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και απλωθεί παντού μαζί με τη κρέμα γάλακτος!!!!


Μιααααααααααααααααμ!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας