Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Kανταΐφάκια με γέμιση δαμάσκηνο ! ! !




Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 σακούλα δαμάσκηνα απύρηνα (χρησιμοποίησα sunsweet)
  • 2/3 φλιτζ.τσ.καρύδια κοπανισμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσ. φιστίκια ανάλατα κοπανισμένα (και λίγα επιπλέον για το πασπάλισμα)
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. φρυγανιά σε σκόνη
  • 2 κοτ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
  1. Χωρίζουμε το φύλλο σε επιμέρους λωρίδες μεσαίου μεγέθους και το "χτενίζουμε" απαλά με τα χέρια μας για να ξεμπερδευτεί.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και εμποτίζουμε κατά μήκος τις λωρίδες.
  3. Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με τα μπαχαρικά , τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.
  4. Τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας από 1 κουτ.γλ. γέμισης κι ένα δαμάσκηνο, και προσεχτικά τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  6. Τοποθετούμε τα κανταΐφάκια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί ή πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ελαφρά με μια μικρή ποσότητα λιωμένου βουτύρου..
  7. Περιχύνουμε από πάνω τους με όσο βούτυρο μας έχει απομείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170' βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
  8. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Βράζουμε σε κατσαρολάκι να υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά και περιχύνουμε τα κανταιφάκια μέσα στο ταψί να απορροφήσουν καλά.
  10. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσουν! ! !

Φανταστικά! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας