Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μελιτζανοσαλάτα ! ! !



Υλικά:

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4 
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 3
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σ. ξύδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε ολόκληρες σε ταψί. Ψήνουμε στους 200' βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου για 50 λεπτά με 1' ώρα έως ότου αλλάξουν χρώμα και ζαρώσουν. Τις βγάζουμε απ' το φούρνο, τις ανοίγουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους. Λιώνουμε με ένα πιρούνι την ψίχα και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και το ξίδι και τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα να γίνουν σάλτσα. Έπειτα ρίχνουμε την ψίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε με σιγανό χτύπημα να ομογενοποιηθούν χωρίς να λιώσουν τελείως.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο τάπερ και ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Διατηρούμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο.
  4. Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη!!!


Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας