Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Τραγανή πίτσα τουρλού ! ! !

Καλησπέρα σας ! ! !
Είχε απομείνει λίγο χθεσινό μπριάμ και είπα να το χρησιμοποιήσω σήμερα σε μια ωραία πίτσα...
Έφτιαξα τραγανό και λεπτό ζυμάρι αυτή τη φορά και μαζί με μια  χειροποίητη αρωματική σάλτσα που ετοίμασα σε συνδυασμό με λίγα ακόμη υλικά βγήκε.....η αποθέωση της πίτσας...Ίσως μία από τις καλύτερές μου μέχρι τώρα!!!!

Ορίστε παρακαλώ:



Όπως σας είπα προηγουμένως είχα περισσευούμενο μπριάμ από χθες, εσείς όμως αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα σας παραθέτω τον εναλλακτικό τρόπο παρασκευής για να ακολουθήσετε...

Υλικά
Για τη λεπτή και τραγανή ζύμη

  • 1/3 φλιτζ.τ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζ.τσ. νερό σε θερμ/σία δωματίου
  • 1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση τουρλού:

  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη και λιωμένη με το πιρούνι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Υπόλοιπα υλικά:

  • 1/2 παριζάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 5 φέτες τυρί γκούντα 
  • 3 κλαδάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο και το νερό. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ταράζουμε με το πιρούνι. Μόλις νιώθουμε ότι σφίγγει ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου να μην κολλάει. Λαδώνουμε ελαφρώς μια μεγάλη λαμαρίνα και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια. Τρυπάμε που και που με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 20' λεπτά μόνη της στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, το σκόρδο το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να δέσουν.
  4. Απλώνουμε στο μισοψημένο ζυμάρι  τη σάλτσα  και σκόρπια τα λαχανικά.
  5. Συνεχίζουμε με το παριζάκι, το τυρί που θα το "μαδήσουμε" με τα χέρια και τέλος με τον μαϊντανό.
  6. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη....


Πραγματικά βγήκε πολύ περυχημένη! Δοκιμάστε την κι εσείς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας