Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Κερασόπιτα ! ! !


Πολύ ζουμερό και νοστιμότατο γλυκό!!! Οφείλω να ομολογήσω ότι στην τύχη τo έφτιαξα, αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πολύ!!!

Ορίστε λοιπόν η εκδοχή μου:


Υλικά:
400 γρ. κεράσια 
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 ποτήρι γάλα
2 κάψουλες βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
1 κούπα φαρίνα κόκκινη

Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη κρυσταλλική
λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα κεράσια, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια τους προσέχοντας να μην διαλυθεί η σάρκα.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό, το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα και την κανέλα να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτός χυλός.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος.
  • Σκορπάμε μερικά κεράσια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.Κρατάμε μερικά κατά μέρος..
  • Στολίζουμε την επιφάνεια του χυλού με τα κεράσια που έχουμε κρατήσει χωρίς να μπουν τελείως μέσα στο μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'΄βαθμούς για 1/ 2 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η πίτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό βανίλια!!!

    Καλή επιτυχία :)


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αφήστε το σχόλιό σας