Πίτα της Καισαρείας (παστουρμαδόπιτα) ! ! !

Η αγαπημένη πίτα του μπαμπά μου.....



Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (χρησιμοποίησα φρέσκο)
  • 12 πολύ λεπτές φέτες παστουρμά
  • 350 γρ. κασέρι τριμμένο 
  • 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι/μαυροκούκι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά φύλλα παστουρμά αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Πασπαλίζουμε παντού το τριμμένο τυρί και απλώνουμε και τις φέτες του παστουρμά τη μία δίπλα στην άλλη.
  3. Ακριβώς πάνω από τον παστουρμά απλώνουμε και τις ροδέλες ντομάτας. Πασπαλίζουμε το κύμινο να πάει παντού.
  4. Κατά τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυρί σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  5. Τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ελαφρώς λαδωμένα ενδιάμεσα.
  6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή το μαυροκούκι και ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!

Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις